Wysłany: 2006-12-05, 10:50 OPZ - - wieluńskie zespoły rockowe lat 90 tych
Zespół OPZ (Odzież Pochodzenia Zagranicznego) powstaje około roku 1992 w Wieluniu, gdzieś na strychu u Małpy pierwszego drumera OPZ. Pierwszy skład OPZ to Robert” Bandzior” Płuciennik-gitara śpiew, Tomek „lipek”Lipieta - bass, Małpa – perkusja, w tym składzie zaczynaja grać próby w WDK, powoli zaczynają się pierwsze koncerty w pobliskich miejscowościach. Po dwóch latach działania zostaje w WDK zarejestrowane pierwsze demo OPZ Pt. „wyprzedaż sezonowców”, niestety z różnych powodów skład się lekko wykrusza, rzadko odbywają się próby, wtedy braki zostają uzupełnione ludźmi z zespołu Lustra (Wilk, Pietryk, Mateusiak) muzyka OPZ zmienia się, na pograniczu reggae i punk rocka.
Niestety z powodu obowiązków i innych mniej lub bardziej wyjaśnionych okoliczności zespół przestaje działać w okolicach roku 95/96 jeden z ostatnich koncertów odbywa się w nieistniejącym już klubie Wieluńskim „czarna owca”.
cos tam kiedys obilo mi sie o uszyo OPZ, nawet jak mnie pamiec nie myli to moja siostra miala kasete z ich nagraniami
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Pierwszy skład OPZ to Robert” Bandzior” Płuciennik-gitara śpiew, Tomek „lipek”Lipieta - bass, Małpa – perkusja, w tym składzie zaczynaja grać próby w WDK, powoli
"lipek" to nie Tomek tylko Jarek,a Tomek swojego czasu też był członkiem zespołu.
a koncerty OPZ pamiętam.
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum